Geluk verdubbelt als je het samen met een ander deelt.

Ik ben Monique Postema, gepassioneerd INPP therapeut, trainer & coach

Weet je hoe speciaal het voor mij is dat ik met mijn passie kinderen mag begeleiden in hun ontwikkeling?
Ik vind dat fantastisch. Vandaar de kop ‘Geluk verdubbelt als je het samen met een ander deelt’.

Mijn passie ligt bij het werken met kinderen. De humor, eigenheid, de eigen-wijs-heid en ook het temperament van het kind maakt het voor mij een feest om met kinderen te werken.

Zeker zie ik ook dat er hindernissen zijn in het leven van kinderen. Ik zie ook, dat ouders zich niet altijd raad weten met deze hindernissen of uitdagingen. Dit heeft mij gemotiveerd en motiveert mij nog steeds om antwoorden te vinden. Wat kunnen wij hier aan veranderen. Want dat dat kan dat weet ik zeker!

Ik kon me er niet bij neerleggen dat ik zag dat kinderen maar problemen blijven houden. Heel veel boeken heb ik gelezen en artikelen  om hier een antwoord op te kunnen geven. Antwoorden heb ik gevonden en ben gaan studeren, en heb me nu antwoorden op de vraag die me zo bezig heeft gehouden. Hoe kan het dat kinderen problemen blijven houden ondanks alle hulp en inzet van o.a. ouders.

Ik heb me gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met leer & gedragsproblemen die voortkomen uit nog actieve reflexen. Deze kinderen kunnen veel meer dan dat ze nu kunnen laten zien. Ze willen wel, alleen kunnen het nog niet.
Daarnaast besef ik  het belang van een goede school carrière. Ook hier zie ik hier een mooie uitdaging. Na de basisschool komt de tijd van huiswerk maken en plannen en organiseren en concentreren en misschien wel het belangrijkste motivatie.
Kinderen willen wel leren en hun huiswerk maken, alleen ze weten vaak toch niet goed hoe ze dat moeten doen.
Al gauw is er het besef dat er meer moet gebeuren voor die voldoende op een toets.
Alleen hoe krijg je dat toch voor elkaar.

Het is prachtig om te ervaren dat kinderen zich toch kunnen ontwikkelen naar hun eigen potentie door de juiste methodes in te zetten.
Kan ik het alleen? Nee.. ik heb daarbij jullie nodig, ouders, jullie weten het meest over je kind.
Ouders  jullie zijn de drijvende kracht achter jullie kinderen.
Voor mij is het prachtig om te ervaren dat de kinderen tot bloei komen.
Ook hoor ik dat er meer rust ontstaat binnen het gezin als de hindernis ,uitdaging is overwonnen.
Hoe mooi.

‘Wat me zo beweegt om zo bezig te zijn met kinderen. Ik wil graag de wereld een klein beetje mooier maken en graag weer vreugde en verbinding zien tussen ouders en kinderen.’

Met vriendelijke groet,
Monique Postema