Glimlachen is makkelijker, dan vertellen wat je dwars zit.

 

Hoe blijven wij positief ? Wij zitten al zo lang met dit probleem.

Als ouder zit je met je handen in het haar als je ziet dat je kind het moeilijk blijft houden op bepaalde gebieden. Te denken valt aan moeilijk vrienden maken, faalangst, onzeker zijn.
Problemen vullen op een gegeven moment je gehele gedachten en vaak blijf je in cirkels denken.
Herken je dat je al heel wat oplossingen hebt aangedragen waar niets meer wordt gedaan?
Er ontstaat irritatie in huis want het gaat alleen nog over het probleem. Schoolprestaties gaan achteruit, al met al een vervelende situatie.

Wat kan een coach op deze momenten voor je betekenen?
We gaan achterhalen wat het probleem is en wat nog belangrijker is wat wil je kind zelf bereiken. Wat is het doel.
Als dat duidelijk is kun je in echte stappen zetten.
De volgende stap is achterhalen wat je kind nog heeft te leren om het doel te bereiken.
Dit kunnen misschien wel verschillende stappen zijn.
Waarom is het belangrijk dat je kind zelf met de stappen komt, omdat hij of zij weet dat ze deze stap kan en durft te nemen. Volwassenen  gaan vaak te snel, wij vergeten dat wij al heel wat verschillende ervaringen hebben opgedaan in het leven.
Zodra de eerste stappen zijn gezet gaan processen draaien en gaan jullie merken dat er veranderingen plaats gaan vinden.
Dit komt iedereen in huis ten goede, er komt weer ruimte om leuke dingen te doen. Aan de keuken tafel komen weer andere gesprekken opgang, gesprekken die jullie weer verbinden met elkaar.

Investering:

Coaching per uur € 70,-

Incl. 21% btw

Evelien Landlust.


Ik heb Monique zo'n 4,5 jaar geleden leren kennen bij onze toenmalige werkgever ( binnen de sector kinderopvang) We werkten alle twee op een aparte groep, en zo nu en dan werkten we samen. De samenwerking vond ik altijd super fijn, Monique is iemand waar je echt wat van kan leren op de werkvloer maar ook buiten werktijden om. Ik ( moeder van 2 jonge kinderen) vraag Monique regelmatig om advies of om haar mening. Ze geeft goede tips, of een duidelijke uitleg. Ook is Monique een luisterend oor, en kan je echt even lekker tegen haar aanklagen. (haha). Monique geeft echt duidelijke adviezen, geeft tips en opbouwende feedback waar nodig. Monique is iemand die met passie en plezier werkt, en dit zie je terug in haar manier van werken. Evelien